A szemem… ?

Februárban kezdődött, ugyanúgy, ahogy tavaly. Szteroidot kaptam rá, ahogy tavaly. És ugyanúgy nem javult. Április elején ismét Medrol tabletta, de most nem használt. ?

Ma voltam az első Covid oltásomért ??, és ha már ott voltam, elmentem a szemészetre. A látásélességem (ha lehet ezt egyáltalán élességnek nevezni) 0,2 maradt. ? A CFF 17 maradt (40 helyett). ? Oda a bal szemem. 2 látóideg gyulladás után. A szemészem szerint a következő egy évben esetleg van esélyem arra, hogy 0,3-0,4- ig feljavul a látásélesség. Azt is mondta, hogy azért kontúros a látásom, mert egyenlőre elfárad az agyam a sok korrigálástól. ? Javasolta, hogy munka közben takarjam le a bal szememet, akkor talán a jobb szememnek könnyebb lesz. ? A bal látóidegen látszik a károsodás, valószínűleg ez okozza a szemfájdalmat is. ? Kb. 2 hónap múlva (a Covid oltások végeztével) lesz egy látótér vizsgálat. Annak az eredménye dönti el, hogy bevonják-e a jogosítványomat… ??? Két éve nem vezetek, mert nem tudok, hol a lábam, hol az egyensúlyom miatt, de ezidáig az tartotta bennem a lelket, hogy előbb-utóbb visszaülhetek a Volán mögé. Da ha elveszik a jogsimat, … ????

Hiányzik a vezetés, valaha az volt az életem. Fiatalon annyit vezettem, mint más egész életében sem (és akkor a motorozást még nem is számoltam hozzá). Két balesetem volt, egy a saját hibámból, egy pedig valaki más miatt. Egyik baleset sem járt személyi sérüléssel. Volt egy Trabantom, majd később egy Ladám (kocka lámpás), mindkettőt imádtam. Ezen kívül vezettem Fordot, Hondát, és Suzukit. Imádtam vezetni, nem akarom elveszítem a jogsimat. Szeretek tömegközlekedni, nem erről szól ez az egész.

Vissza akarom kapni a szememet!
A neurológusommal holnap tudok beszélni, de kivételesen nem bízom abban, hogy tud segíteni. A szemész mindent elmondott, amit lehetett…

Az oltásnak egyenlőre nincs mellékhatása, és oltási reakció sem volt. Hogy valami jó hír is legyen a végére. ???