A szerencse velem van ūüôŹ

Az ut√≥bbi heteim azzal (is) teltek, hogy idŇĎpontot foglaljak a 4. Covid olt√°somra. Igen √°m, de ez sehogy sem akart siker√ľlni, ez√©rt k√©nytelen-kelletlen elmentem Pestre, egy k√∂zismerten regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľl is fogad√≥ k√≥rh√°zba. Felk√©sz√ľlten √©rkeztem (olt√°si k√©relem kit√∂ltve, iratok a kezemben, elŇĎzŇĎ 3 olt√°s igazol√°sa az olt√°si k√∂nyvemben), ez√©rt felt√©teleztem, hogy hamar t√ļl leszek az eg√©szen, √©s a k√∂vetkezŇĎ busszal (2 √≥r√°nyi idŇĎ) mehetek is haza. Az “ember tervez, Isten v√©gez” mond√°s ma √ļjra √©rtelmet nyert, mert b√°r alig voltak n√©h√°nyan elŇĎttem, √©n 2 √≥ra m√ļlva m√©g ott v√°rakoztam (v√©g√ľl a f√©rjem vitt haza). Viszont mindez az √©n √©rdekeimet szolg√°lta, √©s b√°r ez biztosan nem l√°tszott rajtam (az a fr√°nya t√ľrelmetlens√©g… ūüôĄ), nagyon h√°l√°s voltam √©rte (ezt szavakkal igyekeztem is kifejez√©sre juttatni). Amikor az elsŇĎ 2 olt√°st kaptam a helyi szakrendelŇĎben, azt sem k√©rdezt√©k meg, hogy milyen gy√≥gyszer az az Ocrevus. ūü§∑‚Äć‚ôÄÔłŹ A 3.-at a h√°ziorvost√≥l kaptam, aki tud minden nyavaj√°mr√≥l/gy√≥gyszeremrŇĎl, ŇĎ annyit k√©rdezett, hogy a neurol√≥gusommal megbesz√©ltem-e.
Ma pedig, mindent tudni akartak. ElŇĎsz√∂r is hatalmas dics√©retben r√©szes√≠tettek (sz√≥ szerint), hogy van olt√°si k√∂nyvem. Szint√©n egy p√°r sz√©p sz√≥, mert rendesen volt kit√∂ltve a k√©rŇĎ-lap (betegs√©gek, gy√≥gyszerek, meg minden). Min. 100 db “eln√©z√©st k√©rek”, mert sok√°ig tart d√∂nteni (m√°r √©n voltam zavarban; ez√°ltal azt is √°t√©reztem, hogy milyen zavar√≥, ha ennyiszer k√©rnek eln√©z√©st ūüėĀ). Hatalmas dics√©retet k√ľldtek a neurol√≥gusomnak, hogy mennyi v√©dŇĎolt√°st megkaptam az SM gy√≥gyszerek elŇĎtt. ūüôŹ Azt√°n az olt√°st javasl√≥ orvos megn√©zte az interneten egy orvosi oldalon, hogy az SM-re √©s az RA-ra kapott gy√≥gyszereim mellett kaphatok-e Covid olt√°st. Miut√°n valami nem volt neki egy√©rtelmŇĪ, felh√≠vta egy koll√©g√°j√°t aki, mint ut√°na kider√ľlt, √©ppen a j√≥l meg√©rdemelt szabads√°g√°t t√∂lti. Ezek ut√°n sima √ľgy volt az olt√°s, de k√©rte, hogy v√°rjak, mert √≠r a neurol√≥gusomnak egy p√°r sort. Egy 2 oldalas ambul√°ns lappal bocs√°tott utamra, √©s a lelkemre k√∂t√∂tte, hogy k√©rjek idŇĎpontot hozz√°juk egy olt√°si tan√°csad√°sra (e-mail c√≠mmel ell√°tott). Az ambul√°ns lapon szerepel az is, hogy melyik t√≠pus√ļ Tetanusz olt√°st kaphatom meg, ha erre lenne sz√ľks√©gem, de le van √≠rva a b√°r√°nyhimlŇĎ √©s a skarl√°t ellen adand√≥ vakcina neve is. A tan√°csad√°son t√∂bbek k√∂z√∂tt adnak majd egy mindenre kiterjedŇĎ, r√°m szabott javaslatot is.
Nagyon sokat (rengeteget) j√°rok orvosokhoz, √©s √°ltal√°ban j√≥ tapasztalataim vannak (n√©h√°ny kiv√©teltŇĎl eltekintve), de ilyen mindenre kiterjedŇĎ odafigyel√©st eddig csak a neurol√≥gusomn√°l, √©s a fogorvosomn√°l tapasztaltam.
Az oltás már-már megszokott mellékhatásaként, mostanra izomláz lett a felkaromban.

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n lemondtam a h√°tral√©vŇĎ 4 kezel√©st, melyet az alag√ļt szindr√≥m√°ra kaptam. Nemhogy jav√≠tott-, ink√°bb rontott rajta az ultrahang, m√°r alig tudok fogni a jobb kezemmel, melyre viszont igen nagy sz√ľks√©gem lenne.
Ahogy mentem a fogorvoshoz, a buszon kics√ļszott al√≥lam a l√°bam. Pontosan nem tudom, hogy mi t√∂rt√©nt, mert egy pillanatra minden els√∂t√©t√ľlt, csak arra eml√©kszem, hogy valaki elkapott, majd le√ľltettek, √©s ittam a vizembŇĎl. ElŇĎtte egy nagy f√°jdalmat √©reztem a hasamban √©s a jobb kezemben (ezzel kapaszkodtam) egyszerre, val√≥sz√≠nŇĪleg ez verte ki a biztos√≠t√©kot. ūüėĎ Nem mondom, hogy nem ijedtem meg, de szerencs√©re idŇĎm sem volt gondolkozni, mert egyed√ľl utaztam busszal, idŇĎpontra mentem, √©s tudtam, hogy ut√°na haza is kell jutni, szint√©n t√∂megk√∂zleked√©ssel. A kezel√©st v√©g√ľl a pihen√©s elŇĎt√©rbe helyez√©se-, √©s a nagy k√©zf√°jdalmak miatt mondtam le. ūü§∑‚Äć‚ôÄÔłŹ
A fogam √ļj kor√°ban volt utolj√°ra ilyen j√≥l, √©s ez rem√©nyt ad arra n√©zve, hogy 1,5 √©v ut√°n eljuthatunk od√°ig, hogy ideiglenes t√∂m√©s helyett v√©gleges t√∂m√©st kapjon. ūü¶∑ ūü§ěSzeptemberben kider√ľl.
A j√∂vŇĎ h√©t -h√©tfŇĎ kiv√©tel√©vel- a pihen√©s√©, √©s ha olyan lesz a csillagok √°ll√°sa is, akkor a j√∂vŇĎ h√©t v√©g√©t a Tisza-t√≥n√°l t√∂ltj√ľk. J√≥ lesz kicsit kikapcsolni, majd szombat √©jjel biciklizni egyet. ūüöī‚Äć‚ôāÔłŹūüöī‚Äć‚ôÄÔłŹūüíĖ