Egy kis bökkenő ?

Reggel sikerült időben érkeznem az infúzióra. Volt vérvétel, szteroid, fél órás szünet, majd indult a ”főműsor”, de elég hamar jött az első bucka, a torokkaparás (a 2 db allergia tabletta ellenére). Kaptam infúzióban is egy allergia ellenes szert. Na, ez úgy kiütött, hogy -kis túlzással- azt sem tudtam ki vagyok-hol vagyok-és minek vagyok ott. ?‍♀️??‍♀️? Ahogy felébredtem ebből a bódulatból, megint jött a torokkaparás (kettes számú bucka). Kaptam még egy szteroid infúziót, ami után hol elszundikáltam, hol meg beszélgettünk. És jött a harmadik bucka -mintha megrendeltük volna-, levegő került az infúziós szerelékbe… ?‍♀️ Ez már nekem is sok volt, innentől nagyon jó kedvem lett (jókat röhögtem magamban), mert ilyen csak és kizárólag velem történhet meg. ?

A szerelékcsere után a továbbiak eseménytelenül teltek. ? Kaptam időpontot egy nyelés röntgenre (az utóbbi időszakban egyre sűrűsödő nyelési gondjaimra), majd hazabuszoztam. ? Ilyen nem volt még soha, mert eddig mindig a férjem hozott haza ? infúzió után, de ez ma kivitelezhetetlen volt egy határidős munkája miatt. Mondanám, hogy nem viselt meg az a 1,5 órányi utazás, de ez nem igaz; végem lett, mire hazaértem. ? A fejem is feladta az egész napos megpróbáltatások után, a derekamról meg ne is beszéljünk… ?

Most várom, hogy az Ocrevus kifejtse jótékony hatását, és elmúljon a gyengeség, zsibbadás, ”hangyamászás”. Hétfőn nyelési röntgen, kedden endometriózis ambulancia; a jövő hetem is jól kezdődik.
A legjobbat a végére hagytam, a CA 125 tumormarker, visszaállt a normális tartományba, mintha sosem lett volna magas. ? Ez a legnagyobb szülinapi ajándék, amit csak kaphattam.
Ja, éppen ma 8 éve, hogy ezt a diagnózist “megnyertem”. Nem mondom, hogy szeretem, és azt sem, hogy örülök neki, de ennél sokkal rosszabb is jöhetett volna. ??‍♀️