Javulok ?

Most már magabiztosan merem kijelenteni, hogy használt a plazmapherezis. Az első két kezelés után egy fabatkát sem adtam volna ezért, de a harmadik után már volt okom reménykedni. Csak bal szemmel még most sem tudok olvasni, de sokkal tisztább lett a kép, igaz, kissé furcsák lettek a színek (pl. a sötét színeket összekeverem), de ez igazából nem érdekel. ??‍♀️
A kezelések óta ma dolgoztam először, ráadásul mindjárt 4 órát egyben, korán reggel (hajnalban). Azt tapasztaltam, hogy a harmadik óra végére fáradt el a szemem annyira, hogy szellemképes lett a monitor. Ez azt jelenti, hogy sokat javult, hiszen a kórház előtti utolsó munkával töltött héten, már az első perctől kezdve szellemképes, és homályos volt minden.

Azért kellett ma nagyon korán kelnem, mert mammográfiára volt időpontom (külön történet, hogy hogyan jutottam az időponthoz). Még tavaly találtak egy elváltozást, melyre akkor azt mondta az orvos, hogy 1 év múlva mindenképpen menjek el kontrollra. Ez volt ma, Kispesten. Amilyen az én szerencsém, most valami mást (is) találtak (ennek mérete is van, 1×1,5 cm), és emiatt 6 hónap múlva lesz egy kontroll. Érdekes, hogy mindkettő a jobb oldalon van. ? Azért nagyon remélem, hogy idén év végén csupa jó hírt kapok, hiszen a pajzsmirigy göbjeimet is akkor fogják vizsgálni, hogy növekednek-e, és ha igen, akkor milyen ütemben… Mindenesetre, nagyon szerencsés embernek tartom magam. Az történt ugyanis, hogy a közeli szakrendelőből elment a mammográfiás orvos, ezért a háziorvostól kértem segítséget, hogy hova is mehetnék ilyen vizsgálatra. Ahová ő beutalt, ott nem fogadtak, csak ha fizetek érte (amin nem csak ő döbbent meg, hanem a mai vizsgálatot végző orvos is, hiszen annak a helynek területi ellátási kötelessége lett volna elvégezni a szűrővizsgálatot). A közeli szakrendelő igazgatónőjéhez fordultam e-mailben, hogy segítsen nekem, hova mehetek egy ilyen vizsgálat miatt. Ez kedden volt. Tegnap (szerdán, azaz 1 nappal később) felhívott, hogy ma délelőtt várnak Kispesten, csak vigyem el a régi felvételeket, hogy össze tudják hasonlítani a mostanival. Azt hiszem, ezt soha nem fogom tudni meghálálni neki. Kikérte a leleteimet, amit az információs ablaknál leadott a nevemre, ezen felül beszélt az orvossal, elmondta neki, hogy miért van szükségem a vizsgálatra, és még arra is volt gondja, hogy felhívjon, és mindezt elmondja nekem. Nagyon-nagyon hálás vagyok neki ezért! ♥️ Hiszen nem volt alaptalan a vizsgálat, sajnos oda kell figyelnem erre is. A doktornő azt mondta, nincs ok aggodalomra, rosszindulatú elváltozásra utaló jelet nem talált (2x volt ultrahang, és a mammográfiás géppel is készült plusz felvétel), de oda kell figyelni minden elváltozásra. Oda fogok figyelni, 6 hónap múlva megyek kontrollvizsgálatra, hozzájuk.
Nekem eddig sem volt gondom az egészségüggyel, de aki ezek után rosszat mer mondani rájuk…

A legjobb hírt a végére tartogattam. ? 3 hónappal ezelőtt belevágtam egy Excel tanfolyamba, melynek az utolsó két heti anyagát a kórházban tanultam meg. Féltem, hogy ez sem fog sikerülni (megannyi félbemaradt tanulmány után…), de ezt a tanfolyamot kitűnő eredménnyel végeztem el. ? Kapok majd papírt is róla, ami tanúsítványként szolgál arról, hogy némi szürkeállomány is szorult a fejembe, a gócaim közé. ?