Tehetetlens√©g ūüėĖ

Reggel √ļgy √©bredtem, hogy megint csak bottal megy a j√°r√°s, √©s √≠gy is maradt eg√©sz napra. ūü•ļ Felh√≠vtam a h√°ziorvost, akivel volt egy kis n√©zetelt√©r√©sem, mert szerinte ezt nem kell kezelni, szerintem meg igen (egy r√∂ntgent szerettem volna a l√°bamr√≥l, hogy mi√©rt f√°j ennyire). V√©g√ľl e-mailben k√ľld√∂tt egy beutal√≥t a reum√°ra, r√°√≠rta, hogy s√ľrgŇĎs, √©s mondta, hogy h√≠vjam fel ŇĎket, √©s besz√©ljem meg vel√ľk, hogy fogadjanak idŇĎpont n√©lk√ľl, mert s√ľrgŇĎs. Ok. Felh√≠vtam, elmondtam, nem fogadtak, de elir√°ny√≠tottak a ter√ľleti k√≥rh√°z SBO-ra, hogy a s√ľrgŇĎs eseteket ŇĎk l√°tj√°k el, mert nekik nincs kapacit√°suk. Alig v√°rtam, hogy a f√©rjem haza√©rjen, mert a f√©l napot v√©gigbŇĎgtem f√°jdalmamban. Elment√ľnk a k√≥rh√°zba, ahonnan sz√≥ szerint elk√ľldtek, m√©g mielŇĎtt beengedtek volna. ūü§¨ Elmondtam, hogy mi√©rt vagyok ott, mire k√∂z√∂lt√©k velem, hogy ott nincs reumatol√≥gia, nem tudnak megvizsg√°lni. ūüė≥ Pr√≥b√°ltam hivatkozni az SM-re, de azt mondta, hogy szerinte ennek semmi k√∂ze az SM-hez, de ha gondolom, 12 √≥ra a jelenlegi v√°rakoz√°si idŇĎ (d√©lut√°n n√©gykor) ūüėĪ, aminek a v√©g√©n ugyanezt fogom megtudni. ūü§¨ Term√©szetesen nem maradtam ott, mert ilyen kezdet ut√°n, val√≥sz√≠nŇĪleg akkor is kiv√°ratt√°k volna velem a 12 √≥r√°t, ha egy √°rva l√©lek nincs a s√ľrgŇĎss√©gin‚Ķ Jobb √∂tlet hi√°ny√°ban elment√ľnk az √ľgyeletre, hogy legal√°bb a tromb√≥zist z√°rja ki egy orvos, mert b√°r ma t√∂bb√ľkkel is besz√©ltem, arra senki sem tudott v√°laszolni, hogy ez lehet-e tromb√≥zis t√ľnete (ugye nem is olyan r√©gen volt, ugyanebben a l√°bamban).
Az √ľgyeletes orvos megn√©zte, √©s megnyugtat√≥an meg√°llap√≠totta, hogy nem tromb√≥zis. Szerinte lehet az SM miatt, de lehet reuma probl√©ma is, √©s mondta, hogy egy r√∂ntgen sem √°rtana, ha k√©sz√ľlne, mert akkor okosabbak lehetn√©nek, b√°rki is vizsg√°l meg v√©g√ľl. Felh√≠vta a figyelmemet, hogy ha a h√°ziorvos odatelefon√°l a reum√°ra, hogy k√ľld egy s√ľrgŇĎs esetet, akkor fogadnak m√©g aznap (ez a saj√°t tapasztalata). ūü§¨
Holnap igyekszem beszélni egy neurológussal (az enyém szabin van), és megpróbálom megkérni a háziorvost, hogy mégiscsak adjon egy beutalót a röntgenre, és ha ideje engedi, beszéljen a reumával is, hátha mégis fogadnának.

Meg√©rtem √©n, hogy pand√©mia, meg olt√°si terv, meg a h√≥cipŇĎje tele van mindenkinek. Meg√©rtem, de azt nem tudom elfogadni, hogy az√©rt, mert √©n egy lesz√°zal√©kolt otthonr√≥l dolgoz√≥ kr√≥nikus beteg vagyok, mi√©rt is nem sz√ľks√©ges j√°rnom? Hogyan mernek az SBO-r√≥l elk√ľldeni azzal a tudattal, hogy SM beteg vagyok, √©s a tromb√≥zis is felmer√ľl, mint lehetŇĎs√©g? Hogyan lehet azzal ‚ÄúfenyegetŇĎzni‚ÄĚ, hogy ha maradok, akkor 12 √≥r√°t kell v√°rnom?
Vagy val√≥ban √ļgy van, ahogy √ļton-√ļtf√©len olvasom? T√©nyleg √ļgy van, hogy aki tart√≥san beteg, az nyŇĪg mindenki nyak√°n? √Čn ezt nem tudom-, √©s nem is akarom elfogadni! Az √©n tapasztalataim eddig nem ezt mutatt√°k!
Holnap √ļj rem√©nnyel kezdem a napot, addig meg telet√∂m√∂m magam f√°jdalomcsillap√≠t√≥kkal, hogy legal√°bb aludni tudjak. Mert ez a k√©t f√°jdalom egy√ľtt, szinte elviselhetetlen. Fel√©r egy neurop√°ti√°s rohammal‚Ķ ūüė≠