A hozzáállás fontossága

Úgy gondolom, hogy a hozzáállás nagyon fontos szerepet játszik az általános egészségünk megőrzésében, különösen miután krónikus betegségünk van. Megértem, hogy az, ha nem érezzük jól magunkat, elég ok arra, hogy negatívak legyünk, de pontosan ilyen körülmények között kellene a legjobban törekednünk a pozitív hozzáállás fenntartására.

15-20 évvel ezelőtt még azt mondták, hogy nincs remény a javulásra, várnunk kell, hogy az állapotunk addig romlik, amíg végül teljesen mozgásképtelenné nem válunk.
Az SM-el szembeni negatív hozzáállás elfogadása, a lehető legrosszabb megközelítés, és számomra elfogadhatatlan.
❗Az életminőségedet nem tudod fenntartani, ne adj isten javítani, ha azt hiszed, hogy ez nem lehetséges.❗
A negatív gondolkodás negativitást generál mindenütt. Ez a negativitás másokra is átterjed, és önbeteljesítő próféciává válik.
Soha nem találkoztam még olyan sikeres emberrel, aki folyamatosan negatív jelzéseket küld.

‼Ellenben a POZITÍV gondolatok hajlamosak pozitív cselekedeteket generálni, és lelkesedést is okozhat azok között, akikkel kapcsolatba kerülünk.‼️

Ma már azt mondják az SM betegeknek, hogy a betegségmódosító szerek mellett a rendszeres testmozgás iránti elkötelezettséggel, a pozitív hozzáállással és a stressz szintünk kezelésével, jó esély van a jelenlegi állapotunk fenntartására. A gyógytorna határozottan lassíthatja az SM progresszióját, sőt a saját példám mutatja, hogy akár jelentős javulást is el lehet érni vele (és nekem az RA miatti fájdalom enyhítésében is nagyon sokat segít).

Mindannyiunknak vannak időnként negatív gondolataink, ez természetes, de óvakodnunk kell attól, hogy életszemléletünkben negatívvá váljunk. Ha mégis így teszünk, akkor kiábrándultak és boldogtalanok lehetünk, hiszen nagyon könnyű belefulladni az önsajnálat tengerébe.

Sajnos a depresszió is az SM része lehet. Szerintem ez bármilyen betegség egyik legrosszabb tünete, mert elveszi a küzdeni akarásunkat. Mást is csinál, károsít azáltal, hogy a családunk életét nagyon kellemetlenné teszi. Rendjén való dolog a családtól, hogy gondoskodik a szükségleteinkről, de ha köszönetképpen kritikát és ingerlékenységet kapnak, akkor előbb-utóbb magunkra hagynak.
A depresszió nem csak ingerlékennyé-, és együttműködés képtelenné tesz, hanem a családunkban azt az érzést keltheti, hogy amit csinálnak, az hiábavaló.

Képzeld el, milyen jól esik a szeretteinknek, amikor panasz vagy bántó megjegyzés helyett mosolyt és kedves szót kap tőlünk akkor is, ha nyomorultul érezzük magunkat.
Kétségtelen, hogy a vidám hozzáállás nemcsak a körülöttünk élők életébe hoz óriási változást, de a saját mindennapjainkban is.

Szilárd meggyőződésem, hogy a felírt betegségmódosító szer használata mellett, TE, a beteg vagy az egyetlen személy, aki ténylegesen javíthat saját életminőségeden. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, a következőre van szükséged:

❗️HIGGY abban, hogy meg tudod csinálni!❗️