Lassan, de haladok

Az utolsó bejegyzésben írtam arról, hogy milyen rosszul jártam az endometriózis ambulancián. Nos, most megkövetem őket, sosem volt még olyan szerencsém, mint ott. E héten hétfőn reggel hívott fel az orvos, és mehettem volna azonnal is, de miután nem tudtam, így keddre kaptam időpontot. Kedden a vizsgálat után megbeszéltük a lehetőségeimet, melyek egy pontban végződnek. 1 év megszakítás nélküli hormon szedés sem segített a gondjaimon (sőt, még romlott is a helyzet), ezért idén novemberben megműtenek. Augusztusban MRI vizsgálat-, utána pedig személyes vizsgálat és megbeszélés is lesz. Ekkor fogjuk véglegesíteni a műtétet is.
Egyrészt egy nagy megkönnyebbülést érzek, másrészt pedig sajnálom, hogy idáig jutottam. Megkönnyebbülés, hiszen évtizedes fájdalmak végére kerül pont. Megkönnyebbülés, azért is, mert a műtét után nem kell többet hormont szednem, ezáltal visszakapom a korábbi önmagam. Ugyanakkor sajnálom is, hogy nem tudtam elkerülni a műtétet, pedig ami tőlem telt, mindent megtettem ennek érdekében.

A memóriámmal továbbra is hadilábon állok, ezért beszéltem a neurológusommal, aki neuropszichológiai felmérést javasolt, amire e hónap végére kaptam időpontot. Sajnos a helyzet egyre romlik, pont úgy, mint 1 évvel ezelőtt.
Ha mindez nem lenne elég, az 1 hónappal ezelőtt kezdődött “náthám” sem akar elmúlni. A fülészeti kontrollon kaptam újabb orrsprayt, és az orvos “kedvesen” azt mondta, “annyi baja van magának, hogy már nem adnék több gyógyszert, most már lassan el fog múlni”. Ok, csak győzzem kivárni… A betegséggel egyidőben kezdődött bal lábam bőrének érzéketlensége sem akar elmúlni, remélem, hogy nem marad így örökre.

Alapvetően pozitív embernek tartom magam, mégis, a héten történt valami, ami rendőrségi feljelentéssel-, és sok-sok negatív érzéssel végződött. Valaki feltörte a Facebook fiókomat, amiért alapjáraton nem “ugranék”, hiszen nem osztok meg magamról érzékeny adatokat. Két dolog miatt döntöttem a feljelentés mellett. Az egyik az volt, hogy a Facebook zárolta a fiókomat, a másik ok pedig a csoportom és a blogom. Mert senkinek nincs joga más ember dolgában ocsmány módon turkálni. Aki ilyet tesz az tolvaj, a tolvajokat pedig fel kell jelenteni, nehogy elharapózzon a bűnözés.