48

A születésnapomon nem kaptam jó híreket. ? Kiderült, hogy a múlt heti “kalandom” a kutyámmal nagyobb kárt okozott, mint azt gondoltam. Két hét múlva ultrahangra megyek a már múlófélben lévő trombózis miatt. ? Szemészeten is jártam, bár ne kellett volna elmennem. A látásélességem tovább csökkent, és a reggeli kettős látás sem bizakodásra ad okot. ? Jelen helyzetben fogalmam sincs, hogy mit lehetne tenni. ??‍♀️ A Medrol tabletta nem igazán használt, viszont kórházba csak akkor mennék, ha életbe vágó lenne, de a látásomat meg szeretném visszakapni…. A szemész nem bíztatott, szerinte csak az infúzióban adott szteroid segítene. Szerinte nincs más lehetőség, pedig felvetettem néhányat. ? Azért bízom benne, hogy lesz valami áthidaló megoldás.

A mai napom egyik legszebb pillanata a nagynéném látogatása volt. Utoljára 40 évvel ezelőtt tanultam hegedülni, majd ez több ok miatt abbamaradt, ami akkor szomorúságot-, később pedig hiányérzetet okozott. Ma kaptam tőle egy hegedűt. ? Ezzel egy nagyon nagy álmom vált valóra, és bízom benne, hogy az SM engedni fogja azt, hogy karácsonykor újra játszhassak a kedvenc hangszeremen. A kezdeti sutaság után visszajöttek a régen tanult fogások, de az ujjaim egyenlőre nem engedelmeskednek, és jelenleg a karom sem az erejéről híres. A motiváció itt van, mindent el fogok követni azért, hogy játszani tudjak rajta.

A férjemtől egy kihívást kértem, és kaptam, így a “mennyi bajom nincs” biciklis kihívását kell teljesítenem, április végéig. Amint sikerül, jövök a képekkel. ??

A héten kezdtem dolgozni az új munkahelyemen (itthonról). Eddig minden rendben ment, szeretem a feladataimat, mindenki nagyon kedvesen fogadott, és mindenki nagyon barátságos. ? Ez egy olyan munkahely, ahová nagyon szívesen járnék be, ha egészséges lennék. Bízom abban, hogy nekik is hasonló benyomásaik vannak velem kapcsolatban, és bízom abban is, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködésük. ??

Az Ocrevus jótékony hatásait a fáradtságom csökkenésén, és a gát környéki bénulások enyhülésén (van ami teljesen elmúlt) érzem leginkább, de emellett javult az egyensúlyom is. A lábam most nem mérvadó, a kutyával esett baleset a bal lábamat érintette, akárcsak az SM.

Összegezve a fentieket, ismét a pozitív dolgok vannak többségben, ezért nagyon szerencsésnek tartom magam. ? Biztosan tudom, hogy a problémáimra is meglesz a jó megoldás. ???