Covid

Sikerült elkapnom a koronavírust. ?? Tulajdonképpen csoda, hogy csak most (mert ugye “addig jár a korsó a kútra….”), hiszen rengeteg időt töltöttem különféle egészségügyi intézményekben. Talán a keddi gyomortükrözés tette fel a pontot az “i”-re, de azt hiszem, ez már lényegtelen. ??‍♀️ Asztmásként elég rosszul érint, nehéz így levegőhöz jutni, még szerencse, hogy van hörgőtágító, és a Favipiravirt is felírta a háziorvos. ? Bízom abban, hogy ezek meg a 2 védőoltás ?elegendőek ahhoz, hogy elkerüljem a kórházat. ?
Tünetem nem sok van. A nehézlégzésen és köhögésen kívül fáj a fülem és arcüreggyulladásom van. Ez utóbbiak szombaton kezdődtek, kaptam is rá antibiotikumot, és lassan el is múlnak. Lázas nem voltam, a legmagasabb testhőm 37,5 volt (igaz, hogy ez pokoli ízületi fájdalmakkal járt, de azt betudtam az RA-nak), tegnap már ez is csak 37-ig ment fel. ? Ízeket és szagokat is érzek. A torkom kedden késő délután fájt, de azt a gyomortükrözésnek tuajdonítottam, és szerda reggelre már el is múlt. A köhögés következményeként nagyon fáj a gyomrom fölött valami, de ha lefogom amíg köhögök, akkor kibírható (egyébként ez idegesít a legjobban). Az oxigén szintem 95-97%-os, ami nagyon jónak mondható. ✅
Hason fekve aludtam, így egy köhintés nélkül átvészeltem az éjszakát. ? Reggel elkövettem azt a hibát, hogy a hátamra feküdtem. Ettől egy nagyon ronda köhögő rohamot kaptam, de szerencsére túl vagyok rajta.

Bízom abban, hogy ennél nagyobb baj nem lesz! ??