Egy “daganat”

 Muszáj vagyok írni. Kiírni magamból a mai napot, mely nem lett a kedvenc napom. Sőt. Egy fekete nap a mostanában amúgy sem rózsás helyzetemben. 

Reggel az urológián kezdtem. Sokan voltak, sokat kellett várni, de nyugodt voltam. Az orvost “ismerem”, a férjem jár hozzá évente vizsgálatra, egyébként pedig abban a kórházban dolgozik, ahol az én orvosom. Szóval, nem izgultam. Még jól is jött ki a lépés, mert pont azelőtt voltam WC-n, hogy behívtak volna. Elmondtam, hogy miért mentem, odaadtam az utolsó ambuláns lapomat, melyen rajta van, hogy milyen vizsgálatot szeretne az orvosom. Elkezdődött az ultrahangos vizsgálat. Az orvos keze megállt és megkérdezte, tudok-e róla, hogy van valami a méhemben? Nem, nem tudok róla! Júliusban még nem volt ott semmi! Milyen vizsgálat volt júliusban?- kérdezte. Hasi ultrahang, itt csinálták az épületben. De már diktálta is az asszisztensnek: egy 6×6,5 cm-es terime, (talán mióma?) a kismedencében. Ezután a hólyagomat is megnézte, 240 ml vizelet maradt benne. Emiatt el kellene menni egy Urodynamiás vizsgálatra. Tessék? Ja igen, egy vizsgálatra…, persze, elmegyek. (Hova menjek, mikor menjek, milyen vizsgálat lesz, és milyen daganat van a méhemben?) Az urológus elmagyarázta, hogy miért szükséges a vizsgálat és adott egy gyógyszert is, hátha segít addig is. Nincs nagy baj- mondta, de a majd 2,5 dl bennmaradó vizelet, az bizony sok.  Ja, és menjek el nőgyógyászhoz, mert azt a teniszlabda nagyságú valamit ki kell vizsgálni. Rendben, elmegyek.

Sokkot kaptam. ? Csak ez zakatolt a fejemben. Utána még hivatalos voltam a tüdőgondozóba az asztmám miatt, el is mentem, de csak a testem volt ott, lélekben nagyon messze jártam. ? A tüdőgyógyász mindent rendben talált, irány a nőgyógyászat. Itt kaptam a következő sokkot, akihez eddig jártam, már nem rendel (mert elmúlt 65 éves). ? Szerettem volna időpontot kérni valaki máshoz, de elküldtek, hogy időpont kizárólag telefonon foglalható. ? Hazatámolyogtam. A régi orvosom felszámolta a magánrendelését is, esélytelen, hogy hozzá mehessek. ? Ok, akkor telefon időpontért egy új orvoshoz. Kiderül, hogy március óta ma kezdtek rendelni a nőgyógyászok ? (mi van?). Minden nap más van, mindenkihez 2-3 hetet kell várni. Elmondom, hogy miért nem szeretnék ennyit várni, a vonal végén lévő megsajnál, próbál nekem időpontot szerezni. Nem sikerül neki. ? Azt javasolja, telefonáljak oda minden nap, hátha valamelyik orvos beenged soron kívül. Megköszönöm, leteszem a telefont. Sírógörcsöt kaptam, ezúttal nem segített. ?

Dolgoztam is ma, a férjem szerint jól sikerült az írásom. Remélem igaza van… Elintéztem az időpontokat, pajzsmirigy ultrahang jövő héten, urodynamia november végén. A parkoló kártyáért is elmentünk, az ügyintéző nagyon kedves volt. ?

Teljesen összezavarodtam. Nem tudom, hogyan tovább?! Eddig 2 homeopátiás szorongásoldót vettem be, mert elkezdett zsibbadni a lábam. Nem lehet shubom, most aztán végképp nem. 

Még nem tudom, hogyan tovább… ?