Félelmeim

Sokáig gondolkoztam, hogy mit is írjak, hogy írjak-e egyáltalán? ? Az írás mindig is segített gondolkozni-, feldolgozni-, megoldani a problémáimat, de a Covid19 fertőzés ezt felülírta, mert még most is nehezen szedem össze a gondolataimat, és keresem a szavakat (vagy az időskori elbutulás jeleit vélem felfedezni magamon; ez majd idővel elválik ?).
Múlt héten kedden -többek biztatására- felhívtam az onkológust, mert elég rosszak lettek a leleteim, a február közepe meg olyan messze van. Az orvos, az eredményeket meghallva azt mondta, ma mehetek hozzá, de várakoznom kell, mert időpontot nem tud adni.
Ma pedig azt mondta, hogy ”ez egy eléggé agresszív folyamat” (jajj⚠️), és felvázolta mire számíthatok. Az nem kérdés, hogy mihamarabb műtétre van szükség (azt sem bánnám, ha ez már rég megtörtént volna), inkább az lesz a kérdés, hogy hol lesz ez a műtét. Én, a hozzá nem értő, naívan azt hittem, hogy visszamegyek a leletekkel, és máris kapok egy műtéti időpontot. Hiszen a folyamat agresszív. Sajnos nem így van, valószínűleg, ahol ez az onkológus dolgozik, nem végeznek ilyen beavatkozásokat. Tovább küldött egy másik helyre, pénteken mehetek is oda (ez azért jó, nincs olyan messze, talán addig nem bénítom le magamat…). ?

Bevallom, teljesen szétcsúsztam. Azt pontosan tudom, hogy mit kellene tennem (pozitív gondolkodás/hozzáállás, figyelem elterelés, sok séta, meg bármi, ami építő jellegű), de valamiért nem megy. Helyette 10. napja fáj a fejem (aurás migrén szintjén), és visszatértek a vizelet-, és széklet ürítési nehézségeim. Voltam pszichológusnál, ahol átbeszéltünk minden építő technikát (lehet, hogy azóta el is felejtettem a nagy részét? ?), és kibeszéltem magamból minden félelmemet (gondoltam én akkor, és ott). A neurológusommal ma beszéltem, pár nap alatt kiderül, hogy az ő javaslata segít-e (valaminek most már segítenie kell ?).
Az a baj, hogy belekerültem egy örvénybe, ami nem akar elereszteni. Vannak kiugrási kísérleteim, próbálok vicces rádiót hallgatni, vicces műsorokat nézni, még a fanyar (és sokak számára értelmezhetetlen) humoromat is igyekszem megcsillogtatni a férjemnek; de minden hiába…, ez a ”folyamat” meghaladja a képességeimet. ??‍♀️