Hét éves mélypont

Sok mindenen keresztül mentem már az SM-mel, mégis, olyan mélységekben járok, mint még soha.
Hetek óta rosszabbodik a gát környéki bénulás/érzéketlenség/érzészavar. Már nem érzem magam nőnek, és lassan embernek sem. Egyre több gyógyszert szedek ezen szerveim működő képességéért, és ezek egyre kevésbé használnak. Volt, hogy 10 órán keresztül hiába próbálkoztam, egyetlen csepp vizelet sem távozott abból a 2,5 literből, amit megittam. Legtöbbször sírás a vége a mosdó látogatásnak, és ebben nincs semmi túlzás. Normális esetben naponta 1-2 alkalommal van székletem, de jelenleg kizárólag kúppal van, heti 2x. Nem, nincs szorulásom, és nem, nem tudok benyúlni érte (ez utóbbi tippet kaptam segítség képpen). Jelenleg olyan szinten béna a záróizom, hogy a kúpot is csak bekrémezve tudom átnyomni rajta, és az egyébként lágy széklet is csak kínkeservek között távozik.

A krónikus fáradtság a kezdetek óta elkísér (fél év volt, amikor az első gyógyszerem miatt elfelejthettem ezt a kellemetlen jelenséget). Most ott tartok, hogy egy nap csak egy valamit csinálok, mert többre képtelen vagyok. Pl. ma főztem. Nem olyan “összedobós kaját”, hanem igazi vasárnapi ebédet. Halálosan elfáradtam benne. Ma az is átfutott a fejemen, hogy már feleségnek se vagyok jó. Tegnap mosnom kellett volna, elfelejtettem elindítani a gépet. Sebaj gondoltam, majd ma. Ma is elfelejtettem, este jutott eszembe. Sírógörcs lett a vége, telekönnyeztem a férjem mellkasát. Nem örömömben, hanem elkeseredésemben. Nem elég, hogy nem dolgozom, most már a házimunkát sem csinálom meg (vagy, mert fáradt vagyok hozzá, vagy egyszerűen “csak” elfelejtem).

A keringés javítóból többet nem veszek be, mert ma kiderült, hogy pajzsmirigy gyógyszerrel nem szabad együtt szedni. ? A sok sírás-rívás miatt néztem meg a papírját, azt hittem depressziót okoz. Azt nem, de idegességet igen (az is volt, már 1-2 napja), illetve a már említett gyógyszer tilalmat olvastam. Azt nem írja, hogy miért, de nem is érdekel.
Holnap délután urodinamiás vizsgálat, kedden fogorvos (mert az egyik fogam fáj már egy hete).

E L E G E M V A N!!!!!!!!!!! ??????