Kivizsgálás

Elindult a pót-kivizsgálás, mely sokmindenre fényt derít(het). ? Ma reggel vérvételre mentem az Irgalmasrendi kórházba, ahol 2 kémcső vért vettek le. Az egyiket a Karolina útra kellett vinnem az Országos vérellátóba, ahol az SPA antitestet vizsgálják. A másikat a Szt. László kórházba vittem, a beutaló szerint az Ocrevus kezelésre adott válasz megítélését kérik. Ennek kifejezetten örültem, ha már ilyen mérés létezik, legalább papíron is kiderül, hogy használ-e az infúzió (szerintem használ, de ez nyilván szubjektív). Holnap nagy reményekkel megyek a diabetológiára, mert titkon abban bízom, hogy az orvos tud abban segíteni, hogy meglegyen a teljes gasztroenterológiai kivizsgálás. Nem mellesleg egy pajzsmirigy ultrahangra kapok tőle beutalót. Ezen kívül a nyáltermelés vizsgálatra is sort kerítenék a SOTE-n, meglátjuk, sikerül-e…
Ma kellett volna lezajlania egy telefonos konzultációnak egy onkológus nőgyógyásszal, de ez nem történt meg (tudtam, hogy így lesz), így annak kiderítése, hogy van-e petefészek rákom, még várat magára. Amikor a drnő ellátott a rengeteg beutalóval, és azt mondta, hogy ezeket 3 hét alatt el tudom intézni (akkor lesz a csípő MRI), valószínűleg arra gondolt, hogy kórházi körülmények között ez sikerülne (igaz, ő nem tudott segíteni a gasztroenterológiában), vagy talán arra gondolt, hogy magán úton sikerülne. Ez utóbbira sajnos nincs lehetőségem, csak egy gasztrós kivizsgálás többe kerül, mint az egyhavi rokkantsági ellátásom, de ha hozzá adom a nőgyász díját, a fizetésemmel együtt is kevés az egyhavi járandóságom. ??‍♀️ Persze nyilván nem az orvosok drágák, hanem az én jövedelmem kevés, de ez a tényeken nem változtat semmit, nem tudok magán orvoshoz menni és kész. Így sajnos megmaradnak a hát és derékfájdalmaim, marad az elzsibbadt fenekem és lábam, és marad a vizelet-, és székletűrítési nehézség (lassan képtelenség), melyet ki tudja mi okoz. ??‍♀️ Ha ugyanis nem fájna a hátam és a derekam, akkor azt gondolnám, megint shubom van. De ugye a kórházban a drnő azt mondta, az SPA simán okozhat ilyen tüneteket (ha van nekem ilyen betegségem), így most kétségek között vergődöm (szó szerint), és azt érzem, fogy az erőm, mert a nap jelentős részét az teszi ki, hogy vizelni vagy székelni tudjak. Sokszor a tehetetlenség miatt csak sírok a mosdóban, és néha sírok azért is, mert nagyon nagy fájdalmaim vannak. Volt nem egészen 4 hetem ebből az évből, amikor nem a legkisebb helység, és az ott elvégzett dolgok körül forgott minden gondolatom. Az volt a legszebb időszakom idén.

Mindezek mellett meg kellene tanulnom az önkatéterezést, de fogalmam sincs róla, hova tudom beilleszteni. Mert csak ezen a héten szeretnék táppénzen lenni, hétfőtől dolgoznék.
Lassan kezdek belefáradni ebbe, aki átélt már hasonlót, az megérti miről beszélek. Azt hiszem, megint nagyon kemény hetek következnek… ?