Megint a Lemtrada…

Még az is lehet, hogy a Lemtradának köszönhetem a mostani állapotomat. Persze, ehhez igazolódnia kell az ízületi gyulladás autoimmunitásának (remélem, jól írtam), de a Lemtrada hajlamosít ezekre az alattomos betegségekre (ezért is vannak a havonkénti vérvételek).
Az ízületi fájdalmaim a mai hidegre jól beindultak, és mostanra a gyulladás elérte a bokámat is. 🥺 A kezeim, nos, nincsenek szavak arra, amit érzek. A reumatológus által felírt gyógyszer sajnos holnapig várat magára. 😭 Jobb híján Lidocain tartalmú krémmel kentem be a kézfejemet, és ittam egy Algopirin injekciót. Szerencsére ezek segítenek valamennyire.
Az SM tüneteimre Medrolt kaptam, és a neurológusom szerint ez jó hatással lehet az ízületi fájdalmakra is (bár így lenne! 🙏). Volt Lemtrada vérvétel, ami szokás szerint rendben van 🙏, és megkaptam az Ocrevus receptet is, mert három hét múlva megkapom a 2. egész Ocrevust. 🙂 Nem várok túl sokat tőle, csupán annyit, hogy most már gatyába rázza az SM-et. 😉 Kaptam fáradtság elleni torna gyakorlatokat, és az MSMBA által beharangozott iSMeretek kártyákból is a számomra jelenleg érdekeseket (a D vitaminról és a fáradtságról).

Reuma immunológia időpontom még mindig nincs. A beutalót egy neves professzorhoz kaptam, akinek e-mailben kellett elküldeni, és az időpontot válasz e-mailben fogom megkapni. Tegnap délután küldtem el, a professzor úr ma nem rendelt, és csak reménykedhetem abban, hogy a hétfői rendeléskor kapok tőle időpontot. A hölgy, akivel telefonon beszéltem azt is mondta, hogy ha az esetem nem olyan, akkor a professzor úr leosztja valamelyik kollégájának. Ok. Nekem mindegy, csak legyen egy mihamarabbi időpont. Sőt! Miután még sosem találkoztam professzorral, ezért lehet, jobb is, ha leoszt, mert talán megszólalni sem tudnék a jelenlétében. 🙄😬 Arról meg már ne is beszéljünk, hogy akkor csak egy szokványos eset lennék. (Aha, én szokványos. Ez az év(század) vicce…😬).