Megint a Lemtrada…

Még az is lehet, hogy a Lemtradának köszönhetem a mostani állapotomat. Persze, ehhez igazolódnia kell az ízületi gyulladás autoimmunitásának (remélem, jól írtam), de a Lemtrada hajlamosít ezekre az alattomos betegségekre (ezért is vannak a havonkénti vérvételek).
Az ízületi fájdalmaim a mai hidegre jól beindultak, és mostanra a gyulladás elérte a bokámat is. ? A kezeim, nos, nincsenek szavak arra, amit érzek. A reumatológus által felírt gyógyszer sajnos holnapig várat magára. ? Jobb híján Lidocain tartalmú krémmel kentem be a kézfejemet, és ittam egy Algopirin injekciót. Szerencsére ezek segítenek valamennyire.
Az SM tüneteimre Medrolt kaptam, és a neurológusom szerint ez jó hatással lehet az ízületi fájdalmakra is (bár így lenne! ?). Volt Lemtrada vérvétel, ami szokás szerint rendben van ?, és megkaptam az Ocrevus receptet is, mert három hét múlva megkapom a 2. egész Ocrevust. ? Nem várok túl sokat tőle, csupán annyit, hogy most már gatyába rázza az SM-et. ? Kaptam fáradtság elleni torna gyakorlatokat, és az MSMBA által beharangozott iSMeretek kártyákból is a számomra jelenleg érdekeseket (a D vitaminról és a fáradtságról).

Reuma immunológia időpontom még mindig nincs. A beutalót egy neves professzorhoz kaptam, akinek e-mailben kellett elküldeni, és az időpontot válasz e-mailben fogom megkapni. Tegnap délután küldtem el, a professzor úr ma nem rendelt, és csak reménykedhetem abban, hogy a hétfői rendeléskor kapok tőle időpontot. A hölgy, akivel telefonon beszéltem azt is mondta, hogy ha az esetem nem olyan, akkor a professzor úr leosztja valamelyik kollégájának. Ok. Nekem mindegy, csak legyen egy mihamarabbi időpont. Sőt! Miután még sosem találkoztam professzorral, ezért lehet, jobb is, ha leoszt, mert talán megszólalni sem tudnék a jelenlétében. ?? Arról meg már ne is beszéljünk, hogy akkor csak egy szokványos eset lennék. (Aha, én szokványos. Ez az év(század) vicce…?).