Ocrevus előtt

Ha minden jól megy, 03. 25.-én megkapom az infúziót. A NEAK engedély megérkezett ✅, már csak a sebésznek kell azt mondani, hogy a sebek (5 db) rendben vannak. ?

A hétfői műtét, a tervezett 0,5 óra helyett 1,5 órás volt ugyan, de rendben ment minden. ? Utána 9 órát töltöttem el a megfigyelőben, majd visszakísértek az osztályra. Az egyik sebem kb. 10 cm hosszú, a többi picike. Nyilván a nagyobb seb jobban fáj, de alapjában véve, elég jól megúsztam a dolgot. Most 2 hét szigorú pihenés, de utána is tilos lesz emelni, nehezet cipelni, vagyis kíméletes életmód szükséges. A műtét után 23 órával már itthon voltam ?, de a hazaúton kívül az első 3 napot végig feküdtem/aludtam. ? Most már kicsit aktívabb vagyok, a sebek sem érzékenyek annyira, mint a hét elején.
Sajnos vár rám még egy beavatkozás, amiről egyenlőre annyit mondott a sebész, hogy az is endoszkópos lesz, és kb. 4 órán át fog tartani. ? Nagyon súlyos endometriózisom van, ami sok dolgot megmagyaráz az életemben. Nem vagyok boldog, de helyére kerültek a dolgok, már nem érzem magam UFO-nak. ? Endometriózis központban fognak gondozni, ott majd mindent megtudok, ami szükséges a továbbiakban.
Hétfő délután óta el van zsibbadva a bal karom. ? A kézfejemmel kezdődött, majd az egész karom hangyamászós lett. Tegnap vettem észre, hogy gyengébb is, és a tenyerem szinte érzéketlen. Az orvosom azt mondta, hogy ez normális lehet műtét után kb. 2 hétig is, de ha nem múlik, vagy rosszabb lesz, akkor hívom őt, ha meg nem változik, akkor az Ocrevus segít rajta.

Nem tudom elégszer elmondani, hogy mennyire hálás vagyok a sorsnak, hogy ide vezérelt. Az igaz, hogy futószalagon mennek a műtétek (fel is borult miattam a műtéti rend), de minden orvos nagyon kedves, és türelmes volt nem csak velem, hanem mindenkivel. A sebésznek, a sok-sok műtét után még arra is volt ereje/ideje, hogy felkeressen, és elmondja, hogy mi történt a műtét alatt.

Azt nem hiszem, hogy a szülinapomon biciklizni fogok (ahogy terveztem), de az biztos, hogy nemsokára az is menni fog. ? ? Remélem, hogy most már minden rendben lesz velem, és kicsit nyugalmasabb időszak következik az életemben. ?