Rendszerhiba

Sok mindent elmondhatnék az életemről, de az egyszer biztos, hogy nem unalmas. Mostanában megsokasodtak az események körülöttem, sokszor csak kapkodom a fejemet, aminek meg is lett az eredménye. Hetekkel ezelőtt kezdődött a vizeletindítási nehézség, melyhez mostanra érzéketlenség, valamint vizelet-, és széklet ürítési akadályozottság is társult. A balra húzás is akkoriban kezdődött, mely nem szédülés, inkább nagyfokú bizonytalanság érzet, mintha nem tudnám hol vagyok (olyan a fejem, mint aki becsiccsentett). 
A másik tünetcsoport a beszéddel kapcsolatos (ez volt már egyszer tavaly is a Covid alatt/után), nevezetesen az, hogy nem találom a szavakat, vagy nem azt a szót mondom, amit szeretnék, hanem valami hasonló hangzásút. Mindemellett időnként dadogok is, ami eleinte vicces-, aztán idegesítő volt, de mostanra inkább kétségbeejtővé vált. Ez utóbbi tüneteimről beszéltem a pszichológusommal is, aki szerint elképzelhető, hogy a dadogás a szókeresés miatt alakult ki, de nem tartotta pszichésnek a dolgot, így ezt is megemlítettem ma a neurológusomnak. Mivel már az összes létező izomlazítót emelt adagban szedem, de így sem lett jobb, ma elkezdtem a Medrol tablettát, napi 500 mg-ot 5 napig, aztán meglátjuk, hogy kell-e még, vagy ez a mennyiség is elegendő lesz. Egy picit elszomorodtam, hiszen több, mint 1 évig nem volt szükségem szteroidra, ugyanakkor hálás vagyok, hogy van mihez nyúlni, van segítség. Talán a Medrol jó hatással lesz az ízületeimre is, hiszen az egész Canossa-járás a jobb bokaízület gyulladásával kezdődött (most éppen a bal van begyulladva). A beszédzavar miatt pedig lesz majd egy vizsgálat a kórházban, de azt még nem tudom, hogy mikor.

Lelkileg nehéz hetek vannak a hátam mögött, és nehéz hetek vannak előttem is, de szerencsére volt egy szusszanásnyi szünet. Ugyan nagyon fáradékony vagyok mentálisan és fizikailag is (még sosem volt, olyan, hogy nyaraláskor a szobában (is) lepihenjek), de tudtam úszni, sétálni, feltöltődni. Azért remélem, ez az év már nem tartogat meglepetéseket, mert jó lenne feldolgoznom az eddigieket. 

Vasárnap SM nap, hétfőn reuma kórház.
Az élet megy tovább…