Urodinamiás vizsgálat

Még tavaly novemberben volt időpontom urodinamiás vizsgálatra, melyet a pandémia miatt lemondtak. Ma délután felhívott az orvos, hogy két hét múlva mehetek a vizsgálatra. Előtte csináltatnom kell egy vizelettenyésztést, nehogy valami gyulladás legyen, mert akkor nem végzik el a kivizsgálást. Várom is meg nem is. Várom, mert hátha tudnának segíteni a vizelet ürítési gondjaimon és a hólyagban visszamaradó vizeleten, és nem várom, mert tartok tőle. Azt hallottam, hogy nem fájdalmas, viszont nagyon kellemetlen. Mindegy, túl kell lennem rajta, mert nem szeretnék ön-katéterezni (kizárólag ez lebeg a szemem előtt). ? Egyébként pedig a lehető legjobbkor jött, mert két napja megint szenvedek a vizelet indítással (pedig 3 féle gyógyszert is szedek emiatt).
Ma nagyon vacakul voltam, remélem, hogy “csak” az új gyógyszer (Pragiola) mellékhatásait éreztem (meg talán a melegfront is rátett egy lapáttal). Mindenesetre nagyon szédültem, az egyensúlyom is cserben hagyott, és először csak émelyegtem, ami rövidesen átcsapott hányingerbe. Erre vettem be gyógyszert, és lefeküdtem kicsit, hátha jobb lesz. Ekkor jött a java, kb. fél órán keresztül úgy éreztem, hogy, mintha a szemgolyóm rezegne a csukott szemhéjam alatt, és ha megpróbáltam kinyitni, visszajött egy sokkal erősebb hányinger. ?Valahogy elaludtam, majd 1,5 órával később felébredtem (akkor telefonált az orvos az urodinamia miatt), és addigra csak a szédülés maradt meg a tünetegyüttesből. A szédelgés már szombat óta velem van (az első kapszula bevétele óta), kezdem megtanulni, hogyan közlekedjek vele. Ami számomra ijesztő az az, hogy ezúttal nem jobbra vitt el a fejem (ahogy megszoktam), hanem balra, de szerencsére nem dőltem, csak egyenesen menni nem tudtam. Ez utóbbit már megszoktam, rengeteg praktikám van ennek kiküszöbölésére.

Reggel (a gyógytorna kihívás jegyében) megpróbáltam végigcsinálni a tornagyakorlataimat (már egy hónapja kihagytam a karomra vonatkozó részt, mert nagyon fájt), de ezúttal sem sikerült. ? Mintha a karom már nem fájna annyira, de a torna egy kicsit sem esik jól, és nem merem erőltetni, mert nem tudom, hogy jót tenne-e… A kéztornát is elkezdtem, hát, siralmas állapotban van a kézfejem és az ujjaim. ? A szivacslabdát még csak-csak összenyomtam, de az egy fokkal keményebb gyógytorna labdát már nem sikerült, csak egy kicsit benyomni. A gyógytorna csillagot pedig egyenlőre nem tudom használni, mert a hüvelyk és mutatóujjam nem együttműködő (remélem nem marad így). A szobabiciklire is felültem, hátha lesz valami sikerélményem a mai napra, de azzal a lendülettel le is szálltam róla, mert kb., mintha egy lóra kellett volna felülnöm, olyan rosszul éreztem magam. ?Ez ma egy ilyen nap volt, a holnap biztosan jobb lesz… ?‍♀️?