Elegem van!

Tegnap jégkrémet szedtem egy kanállal, amikor éles fájdalom hasított bele a középső ujjamba. Szinte rögtön feldagadt, estére kékes-lila lett, és este már a mutató-, és gyűrűs ujjam is bedagadt (alig tudtam levenni a gyűrűmet). Reggelre az összes ujjam dagadt lett, a tenyerem is felpüffedt, és ha kiegyenesítem az ujjaimat, a tegnapi éles fájdalom hasít bele. Fogni tudok, de közben nagyon fáj az egész kézfejem. Mindez a jobb kezemen, az egyetlen (jól működő) kezemen. Elmentem a háziorvoshoz, aki sürgősséggel beutalt a reumatológiára, és el is intézte, hogy fogadjanak. A reumatológus doktornő elküldött röntgenre, vérvételre és csontritkulás vizsgálatra. Kaptam egy gyulladáscsökkentő kapszulát és egy krémet (ez utóbbi hiánycikk).

Sok ez már nekem. ?
Kezdődött a jobb állkapcsommal, folytatódott a bal lábammal, most meg a jobb kezem. Lassan nem lesz egy ép testrészem…, mindenhol van valami problémám. ? A reumatológus sokízületi gyulladásra gyanakszik. Köszvényes nem vagyok, ez az értékem tökéletes, az utolsó vérvételkor pont nézték. Szerencsére ennek semmi köze nincs az SM-hez, de túl sok már az, ami az utóbbi időben velem történik. ?

Azért van egy jó hírem is, a botot visszatettem a szekrénybe, szerencsére már nem kell. ? Az állkapcsom is sokat javult, szóval van okom az örömre is, csak mindig közbe jön valami, ami elveszi a jókedvemet. ??‍♀️