Fájdalom

A tegnapi optimizmust elfújta a szél. Az este bevett fájdalomcsillapító ugyan enyhített a kar fájdalmaimon, de olyan gyomorfájást okozott, melyet az ellenségemnek sem kívánnék. 2 Venter után lettem csak jobban, szóval Doretát soha többet nem veszek be.
Ma hajnalban új fájdalomra ébredtem. Minden kilégzéskor beleszúr az oldalamba, onnan fel a nyakam és vállam felé, a vállamtól le a tenyeremig. Felhívtam a háziorvost, megbeszéltük, hogy nem vagyok lázas, nem köhögök, ezért menjek el hozzá, megvizsgál. Készített egy EKG-t, mért vérnyomást, és meghallgatta a tüdőmet is. Azt mondta, minden rendben van, valószínűleg idegi fájdalmaim vannak. Holnap neurológia, remélem kiderül, hogy mi okozza a két napja tartó pokoljárást. ?

A nyombélfekély diétát újra kezdem, és bízom benne, hogy még nincs későn. Remélem, hogy csak figyelmeztetés volt, és nem kiújulás. ?

Frissítés!

Nem indultam el reggel a neurológiára, mert a fájdalmas tüneteimet nagy valószínűséggel a kiújult nyombélfekély okozza. Tegnap kezdtem ismét a szigorú diétát, és hozzá napi 3x Venter. Ennek köszönhetően estére elviselhetővé vált az oldalamból kisugárzó fájdalom. Persze én nem vagyok orvos, de ismerem magamat. Nyilvánvalóan tévedhetek is, akkor még mindig elmehetek ügyeletre (hétvégén), de azt hiszem -sajnos- ez volt az oka az elviselhetetlen fájdalmaknak. Most, hogy már nem sugárzik az oldalam, egyértelműen a gyomrom fáj. ?

Van tanulság is: néha komoly következménye van annak, ha feledékenyek vagyunk, avagy vannak dolgok, amelyeket semmiképpen nem szabad elfelejteni (ugyanis 2 napig nem ittam Ventert a szteroidhoz). ?