Fog problémák

Ezt sem úsztam meg egyszerűen, de már nem is csodálkozom. ??‍♀️ Tegnap vissza kellett mennem a fogorvoshoz, mert nagy fájdalmaim lettek. ? A doktornő két injekció után elkezdte a gyökérkezelést, de egy idő után megint fájt a fúrás. ? Kaptam egy harmadik szurit, és folytatta a kezelést. Két gyökér megvolt, ám a harmadik annyira fájt, hogy nem lehetett befejezni. ? Rakott bele idegölő pasztát, és majd 10 nap múlva fogja gyökér kezelni. Mondta, hogy ha este fáj, nyugodtan vegyek be gyógyszert. Már 17:30-kor bevettem, és egy másikat 21:00-kor. Mert annyira fájt. Ma reggel jobb volt, még nem vettem be fájdalomcsillapítót, és igyekszem ezt estig kitolni, hiszen szedem az antibiotikumot is, hátha lehúzza a gyulladást végre.

Ez a fog és íny gyulladás komoly SM tüneteket okoz. A teljes bal karom elzsibbadt, a kézfejem “hangyamászós”, a bal lábam görcsöl, az egyensúlyom rosszabb lett, és a bal szememre nagyon rosszul látok. Egyenlőre nincs pánik (igaz, a neurológusomnak a biztonság kedvéért megírtam a tüneteket, és ő megerősítette, hogy ezeket okozhatja a gyulladás), de ha a szemem ilyen marad, kedden elmegyek a szemészetre (sajnos nem lesz hamarabb rendelés).

Tegnap újra felhívtam a hivatalt, hogy holt tart az elbírálása az ismételten beadott Ocrevus kérelmemnek? Azt a választ kaptam, hogy még a héten elbírálják. Nagyon kíváncsi vagyok rá, és persze, ha hétfőig nem kapja meg az orvosom és a gyógyszertár az engedélyt (ők e-mailben kapják), akkor kedden megint telefonálni fogok. A mai napig nem értem, hogy hogyan tudott elveszni a december 21.-én beadott kérelmem… ?

A fogam és a gyulladás okozta tünetek teljesen kiütöttek, mint akin átment az úthenger oda-vissza 2x. Múltkor azt írtam, mindig van lejjebb. Azt hiszem, leértem az aljára, nem hiszem, hogy ennél lehetne rosszabb. ?