“Kell egy kis áramszünet…”

Azt hiszem, most már tudok indulat nélkül beszélni/írni a reumatológusnál tett látogatásomról. Ugyanis azt mondta nekem, hogy minden ízületi fájdalmamat az SM okozza, menjek el a kezelőorvosomhoz, mert ugye azzal tisztában vagyok, hogy ő nem neurológus. “Kedvesen” megkérdezte még, hogy ugye azt tudom, hogy az SM, az egy gyógyíthatatlan betegség, és pláne nem egy reumatológus fogja meggyógyítani. Hogy tegyen is értem valamit, szeretett volna beutalni gyógyfürdőbe, de miután a legelső orvosom arra hívta fel legelőször a figyelmemet, hogy a meleg vizet kerülnöm kell, ezen ajánlatot (nagyon kulturáltan) visszautasítottam, de emiatt meg kifejezetten mérges lett, és ráírta a leletemre, hogy nem kértem fürdőjegyet. ??‍♀️ Leszidott még, hogy minek szedek nyáron D hormont, majd írt fel egy derék övet, és egy fűzőt (de lehet, hogy ez egy darab), és utamra bocsátott az összes fájdalmammal és a dagadásnak indult térdemmel együtt. Még aznap sikerült beszélnem a neurológusommal, aki megerősítette a feltételezésemet, miszerint az SM nem okoz ilyen hirtelen kialakuló ízületi fájdalmakat, amelyek nekem vannak. ? Komolyan mondom, akár még ennek a verziónak is örültem volna, mert akkor hamarosan jönne az enyhülés, majd a fájdalmak elmúlása… (soha nem hittem volna, hogy egy ilyen mondatot le fogok írni).

Szerencsére ugyanaznap volt a 10 éves évfordulónk a férjemmel, és szerencsére kedden sátorhelyet foglaltam, ezért pénteken kora reggel hosszú hétvégére indultunk.
Bicikliztünk, strandoltunk, sátoroztunk, kikapcsolódunk. Csak az ízületeim árnyékolták be az örömünket. Nagyon keveset bicikliztünk, és nem tudok sem úszni, sem sokat sétálni. Helyette fel tudok szisszeni minden mozdulatra, tudok sírdogálni az élet igazságtalanságán, jó vagyok heverészésben, napsütés általi leégésben, és egy takaróért vívott küzdelmet is megnyertem életem első kempingezésén. ? ?

Itt tartok most, és nem tudom, hogyan tovább. Tudom, hogy kellene egy másik reumatológus, de mint kiderült (és teljesen normális is ilyenkor), szinte mindenki szabadságon van. ☀️?? (Én is alig várom a mi szabinkat ?‍♀️?‍♂️?‍♀️?‍♂️.) Jelenleg a vállaim/karjaim és a jobb térdem fáj a legjobban, ez utóbbi egyre jobban meg is van dagadva, lassan nem fogom tudni behajlítani. ? Az ujjaim “csak” akkor fájnak, ha megfogok valamit, a többi pedig elenyésző ezek mellett. ??‍♀️