Szemfájdalom, utolsó felvonás

Múlt héten pénteken abba kellett hagynom a munkát, mert annyira fájt a szemem, hogy potyogtak a könnyeim, és ettől persze nem láttam semmit. Írtam a főnöknőmnek, hogy nem bírom tovább, kérem, hogy mentsen fel a munkavégzés alól, be fogom pótolni valamikor.

Ez után felhívtam a szemészt a szemklinikán, hogy sikerült-e a konzultáció, de ő azt mondta, nem tudják mi baja a szememnek, ezért figyelgessem (!!) magam, és ha új tünet jelentkezik, menjek vissza hozzájuk. Még elmondtam, hogy február óta figyelem a szemem, de nem törődött vele, lerakta a telefont. Ezt a beszélgetést egy teljes összeomlás követte, az elkeseredésem határtalan volt, hiszen február eleje óta tartott a fájdalom, amire senki nem tudott hatékony gyógyszert, megoldást, bármit találni, hogy ne kelljen ezzel élnem.

Végső elkeseredésemben hívtam fel a neurológusomat, és kértem, hogy nézze át a leleteimet, mert már a mindennapjaimat-, és a munkámat is befolyásolja ez a szemfájdalom. Elmondta, hogy másnap ügyeletes lesz, hívjam fel, és megnézi. 

Múlt szombaton az SM nap után felhívtam. Éppen az egri Érseki Palota  múzeumában voltunk amikor visszahívott. Írt fel nekem Medrolt. Elmondása szerint a szemészek által gyanított ‘pszeudotumor orbitae’ nem minden esetben látszik az MRI felvételen.

Miután az utolsó shub után maradt itthon Medrol, vasárnap elkezdtem szedni az orvos által mondottak alapján. A szteroid mellett “A” vitamint is szedek (ezt már több, mint 2 hete), és találtam egy regeneráló szemcseppet, amit szintén alkalmazok kb. 1 hete. Ezen kívül eljöttem táppénzre, nem ültem képernyő előtt (naponta csak egy rövid ideig tartó telefonozást engedtem meg magamnak), tehát, szinte teljes nyugalomra ítéltem a szememet. 

Szerdán úgy keltem fel, hogy nem fáj, csütörtök óta pedig majdnem teljesen elmúlt a korábbi fájdalom. Ma reggel pedig úgy ébredtem, hogy visszahúzódott a helyére. Jelenleg megint kicsit kint van, kicsit fáj, de nem vagyok türelmetlen, most már biztos vagyok abban, hogy helyre fog jönni a hónap végére. 🙏

Az “A” vitamin hatására elmúlt a korábbi sorozatos migrén aura is, aminek nagyon örültem, mert az is nagyon zavaró volt. Érdekességképpen: az “A” vitamin hiányra a pedikűrös hívta fel a figyelmemet, ugyanis szerinte azért hámlik a talpam, és azért nagyon száraz a bőröm, mert “A” vitamin hiányom van.

Szóval, tegnap óta boldogság van, visszakaptam önmagamat, úgy érzem, hogy felszabadultam egy nagy teher alól, ami hónapokig keserítette meg az életemet. Persze, most a Medrol mellékhatásait “élvezem”, de nem érdekel, hiszen sokkal jobban vagyok, a mellékhatások meg elmúlnak idővel. 

A fentiek miatt mondom mindig, hogy tegyünk magunkért. Tegyünk magunkért, mert nem más jár a mi cipőnkben, más nem tudja, hogy mit érzünk valójában. Úgy érzem, a szememmel kapcsolatban elmentem a falig, de végül lett megoldás rá, és csak ez számít. Igaz, amit az orvosom mondott, hogy nekem túl sok betegségem van, de az is igaz, hogy nem én kértem magamnak ezeket.
Hálás vagyok azért, hogy ismét segített rajtam. 🙏

Vélemény, hozzászólás?